Dagens häftapparater är Riksbankens fiende #1

sharpojunior

Det här är min gode vän Sharpo Junior. Jag ärvde den av morfar när han dog i slutet av 70-talet. Han hade då använt den i många, många år. Den är designad och tillverkad i Sverige. Morfar köpte bara kvalitetsprodukter. Troligen var den dyr, kanske rent av nominellt dyrare än de häftapparater du kan köpa idag.

Sedan Sharpo Juniors dagar har mycket blivit billigare. Det är oroande tycker många, framför allt Riksbanken. Riksbanken tror nämligen att världen går under när saker blir billigare. Nu ska de sänka räntan ända tills allt blir dyrare. Som om det funkade så…

De har missförstått ALLT. I själva verket är det tvärtom. Allt blir dyrare – om man jämför KVALITETEN i varorna.

Sharpo Junior har redan stämplat tusentals häftklamrar i sitt liv medan dess nyare och billigare konkurrenter i plast och folieplåt har lagt av en efter en. Sharpo Junior kommer alltid att stämpla, ja troligen FÖR EVIGT.

Alltså, kära idiotiska Riksbank; det finns ingen deflation, det finns bara kvalitetsförluster. Jaga dem istället så ska ni se att hela världen får högre kvalitet.

PS Morfar köpte typ en miljon häftklamrar också. Ett mycket fint arv.