Stora Journalist-Prisse

Tillhör du dem som inte tror på allt som står i kvällspressen? Har du en otäck och smygande känsla av att någon försöker lura dig? Du har rätt. Och du har kommit helt rätt. Välkommen till:

STORA JOURNALIST-PRISSE – Alla talar svenska. Ingen talar sanning.

Lögnhalsen Per Robert Isaksson, mer känd som den legendariske Prisse, har jobbat snart 25 år på Kvällstidningen. Han kan det här. Research är tröttsamt. Negativa nyheter är trista. Blablabla. Nä, folk vill ha förändring. Spektakulära, spännande grejer. Sånt som gör att man kan börja hoppas på bättre tider.

Så dyker Fabian upp på redaktionen, en ung och ambitiös journalistpraktikant som gör livet surt för Prisse. Fy, vad tråkigt det blev. Prisse sjösätter sina planer. Han tänker ta nyhetsbevakningen till nya svindlande nivåer.

Stora Journalist-Prisse är en sjudundrande odyssé som väcker frågor om mänskliga drivkrafter, nyheter och journalistik. Den är hejdlöst rolig, vettlöst snurrig och obehagligt skamlös. Lika underbart osann som sann. Vad driver en storljugare? Vem hittar på nyheterna? Vad är sanning och vad är lögn?

Den som läser får se.

Genre: satir / humor.

Läs ett smakprov!

[spider_facebook id=”1″]

_________________________________________________________

Originalutgåva på Bazar Förlag 2005, Pocketförlaget 2006. Omslag: Per Olsson.

Pappersböckerna är tyvärr slutsålda i båda formaten. Köp istället som e-bok på t ex Bokus, Dito eller Adlibris.

_________________________________________________________

”Stora Journalist-Prisse är en förfärligt rolig sträckläsningsbok.” Svensk Handel

”Klockren satir.” Stockholms Fria Tidning

”Peter Stjernströms vansinniga historia om Prisse är kul och språkligt lättsmält.” BTJ

”… ett angrepp på kvällspressen som inte kunde ha ljugits ihop bättre av någon kvällstidningsjournalist. Boken är elak, rolig och förmodligen inte sannfärdig den heller.” DAST Magazine

”Lysande lektyr för den som tröttnat på tabloiderna.” Stefan Holm

”Hejdlöst roligt om en stor lögnare. Om du vill veta vem som hittar på nyheterna läs Stora Journalist-Prisse.” Ungt Forum, Malmö Stadsbibliotek

_________________________________________________________

Stora Journalist-Prisse 2.0. Det alternativa mediepriset med samma namn som romanen delades ut 2005-2007. Nomineringarna och prisutdelningarna följde kalendern för Stora journalistpriset och uppmärksammades varje år av tidningar, radio, tv och bloggvärlden.

Läs mer på prisse-bloggen om du vill veta vilka som var nominerade och vilka som slutligen fick den tveksamma äran att utses till Prisses namne. Själva bloggen hade periodvis tusentals läsare.

__________________________________________________________