Vingar över Polen

Mina böcker finns på flera språk och säljs i ganska många länder. Det roligaste med att bli utgiven utomlands är att bokens liv blir så långt. Det fortsätter att dyka upp recensioner, läsarreaktioner och referensexemplar av olika utgåvor i flera år efter att boken kommit ut här hemma. (Min hittills mest avlägsna läsarrespons kom från Tasmanien, ön mellan Australien och Antarktis!)

Men ibland går det fort. Bara några månader efter att Fjärilspojken släppts i Sverige kommer den ut i Polen. Om ett par veckor är det dags och det ska bli mycket spännande att se om den magiska realismen passar den polska publiken. Jag tror och hoppas det.

Polen FP med blurb

Blurben på framsidan är skriven av Mariuz Czubaj, professor i kulturantropologi vid Universitetet i Warszawa och prisbelönad polsk deckarförfattare. Han säger att ”Peter Stjernström är ett namn att minnas på kartan över samtida spänningsförfattare”.

Tack för det!