Station K

Utkommer i mars 2019, som ljud- och e-bok 29 april.

Lovisa Andersson var en gång en fullt fungerande person som av någon anledning tappade greppet om livet. Hon lämnade familj och jobb och lever nu utanför samhället med en mängd katter som enda sällskap.

Hennes dotter Petra jobbar på ett läkemedelsbolag och är på väg upp i karriären. Hon väntar barn men det uppstår märkliga komplikationer kring graviditeten, komplikationer som väcker frågor om mammans förflutna.

Petras jakt på svar leder längst ut i den vackra men öde ytterskärgården utanför Stockholm där det gömmer sig en dyster holme med en grym historia. Förr fanns en dold militäranläggning där vars skoningslösa forskningsexperiment till varje pris måste hållas hemliga.

Men mörkläggningen vittrar sönder. Onda krafter växer i styrka. Frågorna tornar upp sig.

Vad hände egentligen Petras mamma? Vad har kustjägare med parasitsjukdomen toxoplasmos att göra? Och vad vill den extremt viljestarka katten Fabian?

Allt verkar hänga ihop …


Förlag: Bladh by Bladh/2019, StorySide/2019 (ljudbok, inläsare: Jonas Malmsjö). Omslag: Anders Timrén.

Genre: spänningsroman / thriller.


Recensioner / omdömen

”Stjernström får verkligen till en kuslig stämning och en rad riktigt obehagliga scener i den här välformulerade thrillern, som oundvikligen för tankarna till den rabiessmittade hunden i Stephen Kings 80-talsklassiker Cujo.” BTJ 6/2019, Andreas Lenander


 

Boktrailer: Raed Sabah.